NEUROaktiv - program neurološke terapije

Neurološka oboljenja ili oštećenja središnjeg živčanog sustava (mozak i leđna moždina), znače suočavanje s dugoročnim posljedicama za život oboljele osobe i obitelji.  Otežano kretanje, smetnje govora, pamćenja ili ponašanja, samo su neke od posljedica neuroloških oboljenja koje potiču nesigurnost i brojna pitanja o organizaciji svakodnevnih aktivnosti.

 

Najveća želja za svaku osobu koja se suočava s takvim neurološkim poteškoćama je povratak u samostalan život. Svaki dio NEUROaktiv programa kreirali smo i ostvarujemo  u želji da  svim našim korisnicima pomognemo u ostvarenju njihove najvažnije i primarne želje.

 

Vjerujemo da što ranijim početkom kvalitetnog i sveobuhvatnog programa neurološke terapije možete reaktivirati vaše tjelesne potencijale i samostalan pokret, neovisno o vašim godinama ili vrsti neurološkog oboljenja ili oštećenja. Za produljenu učinkovitost terapije iznimno je važna i edukacija korisnika, članova obitelji i skrbnika. Na taj način se novostečena znanja iz programa terapije mogu primjenjivati u životnoj okolini.

Što uključuje sveobuhvatni NEUROaktiv program?

Reaktiva Centar - Neurološka terapija

NEUROaktiv program je jedini individualni program neurološke rehabilitacije koji sadrži sve potrebne terapije i usluge na jednom mjestu za vaš uspješni oporavak.

Naši terapeuti i stručni suradnici pažljivo će procjeniti  vaše potrebe prije početka programa terapije.  Svaki korisnik je aktivni sudionik u radu s terapeutom, što se ostvaruje kontinuiranim promišljanjem i prilagodbom terapije, te razmjenom spoznaja sa stručnim suradnicima. Na taj način, zajedničkim snagama potičemo vaše potencijale i snage u obnovi tjelesnih i mentalnih sposobnosti.

 

 

To uključuje:

 • individualnu fizioterapiju s naglaskom na vodeći neurološki koncept rehabilitacije, Bobath koncept
 • radnu terapiju
 • govornu terapiju (logopedska terapija)
 • trening hoda balansa i koordinacije na posebnim aparatima Glider i Skywalker
 • neuropsihološki tretman i savjetovanje
 • edukaciju korisnika i ostalih sudionika terapijskog programa

 

Kome je namijenjen NEUROaktiv program?

Odraslim osobama kojima je dijagnosticirano neurološko oboljenje ili oštećenje, bez ograničenja u vrsti dijagnoze.

 

NEUROaktiv program namijenjen je poststacionarnoj fazi rehabilitacije. To znači da s programom možete započeti nakon završenog osnovnog lječenja i rehabilitacije u zdravstvenom sustavu, a u lakšim slučajevima već nakon završenog bolničkog lječenja.

 

Od najčešćih slučajeva ističemo terapijske programe:

 • nakon moždanog udara
 • za traumatske ozljede glave i mozga
 • za Multiplu Sklerozu
 • za Morbus Parkinson

 

 

 

 

 

Koliko traje NEUROaktiv terapijski program?

Reaktiva Centar - Neurološka terapija
Reaktiva Centar - Neurološka terapija

Napredak svakog korisnika je individualan. NEUROaktiv program je proces sastavljen od niza manjih koraka i usmjeren konačnom cilju  svakog korisnika. Na tom putu koračamo zajedno s vama, pratimo vaše želje i mogućnosti i vodimo vas korak dalje u vašoj samostalnosti.

Na početak

Više vrijednosti za vaše zadovoljstvo:

 • Sveobuhvatan, individualno prilagođen terapijski pristup i edukacija korisnika, usmjereno potrebama pojedinca i riješavanju njegovih poteškoća - pruža najviše kvalitete, napretka i dobrobiti za cjelokupni život korisnika

 • Zajedno s vama na putu do uspjeha – vaš terapeut uvijek je na raspolaganju za  savjet i pomoć u riješavanju izazova tijekom terapijskog procesa

 • Prostor i sadržaji ReAktiva centra u potpunosti su pristupačni i  prilagođeni  svim potrebama korisnika

 • Profesionalnost, stručnost i brižnost za svakog korisnika,  kako bi se osjećao ugodno, sigurno i zadovoljno tijekom procesa ozdravljenja

 • Dodatne pogodnosti za vašu jednostavniju ReAktivaciju: bez dugog čekanja na termin tretmana, besplatni parking ispred prostora ReAktive,  prostrana garderoba i tuš na raspolaganju

 • Ako vam je potreban dodatni poticaj rado ćemo vas ponuditi osvježavajućim napitkom, kavom ili slatkišem

 

Reaktiva Centar - Individualan pristup

Želite postati naš korisnik, trebate savjet ili odgovor na pitanje? Kontaktirajte nas sada!

Na početak

NEUROaktiv programom aktivirajte vaše tjelesne potencijale i samostalan pokret!